tag-uri: mentenanta web, mentenanta site, mentenata it
Sep 14, 2016
by admin

Totul despre Mentenanta site-ului web

Mentenanta reprezinta actiunea periodica de intretinere si actualizare a continutului unui site web. Indiferent de cauzele care o determina, actualizarea continutului este necesara, fie ca au intervenit modificari la datele dvs. de contact, fie ca doriti sa afisati stirile de interes pentru vizitatorii dvs. imediat ce devin disponibile, mentenanta este cea care are grija ca publicul dvs. fidel sa revina pe site in mod periodic.
Sub aspectul optimizarii unui site pentru motoarele de cautare, mentenanta este aproape obligatorie. Un motor de cautare care vede ca o anumita pagina din site este diferita fata de cea pe care a vizitat-o ultima data il face sa creada ca acea pagina se modifica mai des si o va vizita si pe viitor mai des. Daca insa nu vede nici o modificare de la o vizita la alta, o va considera ca fiind "statica" si nu o va vizita la fel de des, astfel ca de ex. o modificare facuta in scop SEO asupra paginii respective nu va fi indexata la timp si optimizarea va dura mai mult.


Cum se face mentenanta unui site web?


Modificarea continutului unei pagini web se poate face in mai multe moduri, in functie de tehnologiile folosite la realizarea site-ului. O pagina web statica va putea fi modificata doar daca se modifica direct codul sau sursa HTML folosind un editor de texte sau un program specializat in editarea paginilor web.
Site-urile dinamice pot contine pagini al caror continut poate fi actualizat online folosind editoare de text specializate sau module de administrare proprii. In acest fel mentenanta se poate face foarte rapid si usor chiar de catre proprietarii site-ului fara a fi nevoie ca acestia sa posede cunostinte de HTML. Continutul paginilor este memorat intr-o baza de date iar modificarile aduse continutului unei pagini se salveaza in respectiva baza de date fiind apoi afisate imediat in site in forma modificata.

CONTACTEAZĂ-NE ACUM

SERVICII

PROIECTE RECENTE

seopremium seopremium

LASA MESAJUL TAU AICI

 
seopremium seopremium 0722741425 contact(at)seopremium.ro